10.6. Reissusta palattu. Paino oli tippunut (lääkettä käyttäen) kahdessa viikossa 2 kiloa. Ja kun luultavasti olen hiukan turvoksissa niin tod. näk hiukan enemmänkin.

Olin siis reissussa. Olen sinänsä tyytyväinen valintoihin, joita tein mutta aina ei matkalla voi valintoja tehdä... niinpä tuskin kauheasti laihdun ja tod. näk. reissaaminen on aiheuttanut myös turvotusta.

Verenpaineet olivat aamulla koholla 135/103. Voi johtua matkustuksen rasituksesta ja viime yön huonosta yöunesta mutta painetta otetaan vielä tällä viikolla ja ensi to on vielä lääkäri. Silloin selviää saanko loman ajaksi R-reseptin vai en. Sykkeeseen ei minulla tunnu olevan vaikutusta mutta jos alapaine ei laske niin en lääkettä saa. Sinänsä alapaine oli kyllä viime viikolla ok, joten toivon tämän olleen vain väliaikaista.

Liikuntakin on nyt ollut aika vähissä, sunnuntaina kävin kävelemässä mutta reissussa en ehtinyt. Tänään toivon pääseväni salille tai kävelemään, säästä riippuen.

11.6 eilen hyvä tunnin lenkki sauvoja heiluttaen. Tosin vanha nilkkavamma rupesi tuolla reissussa vaivaamaan ja niinpä on vähän turvoksissa. joku voisi sanoa, että kaipaisi lepoa mutta ei sellaiseen ole "varaa". tänään tulee kuitenkin lepopäivä eikä huomisaamun punttisali sitä niin rasita. Viikonloppu anoppilassa, sinne aion ottaa lenkkarit mukaan ja lähteä molempina päivinä lenkille

Illalla mitattu verenpaine ei ollut ollenkaan korkeissa lukemissa vaan sellaista "normaalia" 128/80. Joko olin aamulla todella väsynyt tai sitten tuon lääkärin (se jolla tavallisesti olen käynyt on nyt lomalla) mittari kertakaikkiaan näyttää eri tavalla. Huomenna menen mittauttamaan paineen terveydenhoitajan luo.

Aamulla paino oli kilon vähemmän kuin eilen. Luulenkin, että olin turvoksissa ja vatsan toimintakin on reissussa aina vähän heikonlaista. Vielä ensi viikko arkea= töitä, sitten alkaa viiden viikon kesäloma. Katsotaan miten siitä selvitään....

12.6. ip Aamulla kävin salilla, hyvä treeni oli. Eiliset syömiset jäi kiireen takia hiukan heikoiksi ja ehkäpä senkin takia vaaka oli aamulla tosi alhaisissa lukemissa. *kuiskaa 112,2* :-) En sitä tonne laita kun en usko tuon välttämättä olevan vielä pysyvää. Lisäksi viikonloppuna on kuitenkin syntymäpäiväjuhlia tiedossa. Ensi viikon torstaina saan sitten virallisen painon, jolla loma aloitetaan.

Keskiviikon ja eilisen kotona illalla tehdyt verenpainemittaukset olivat ihan ok. Kävin äsken terveudenhoitajalla, joka mittasi 130/90. Joten ei huono sekään. Sovimme, että hän mittaa sen vielä maanantaina ja tuon silloin oman mittarimme mukaan, katsotaan kuinka paljon erottavat. Minä kun aloin jo epäillä kotimittarimme luotettavuutta. Hän sanoi niiden usein näyttävän hiukan alempia lukuja, mutta tarjosi samalla tällaista "kalibrointi"mahdollisuutta. Sen jälkeen niitä kotona mitattuja pystyy tarvittaessa "tulkitsemaan".