1.6 ap: viikonloppuna tuli taas huhkittua mökillä. Mielestäni syömiset olivat paremmin kurissa kuin viime viikolla. Vaaka näytti +200 gr mutta todennäköisesti loikkaa alaspäin kun rääkätyt lihakseni tästä vähän toipuvat.

Reductilia on napsittu. Aina toisinaan tulee hiukan etova olo, muutoin en huomaa mitään muutosta olotilassa. Paitsi sen, että tuntuu toimiva... nälkä ei nimittäin ole, eikä syöminen kiinnosta. Välipalat ovat jääneet käytännössä pois, syön ruoka-aikoina tai jos joku eteeni ruokaa laittaa mutta aktiivisesti ei ole tullut syötyä. Verenpaine on pysynyt kohtuullisissa lukemissa, tänä aamuna suorastaa hyvissä. Syke on ollut tasaisesti 68, joka on korkeampi kuin ennen mutta ei kai sentään mikään hälyttävä?

Tänään illalla kävelemään.

2.6. aamu. Kävimme eilen lihapiirakkalounaalla torilla Nolostunut mutta sen lisäksi en muuta syönytkään kuin sieltä ostamani kirsikat ja kotiin mennessä lautasellisen kaurapuuroa mehukeitolla Cool. Aamiaiseksi yksi ruisleipä.  Ei siis ole edelleenkään nälkä eikä tee mieli. Aloitin taas ruokapäiväkirjani, jotta voin ensi viikolla sitä lääkärille näyttää.

Illalla kävinkin puistojumpassa, oli muuten tosi ihanaa! Tänään sitten kävelemään. Sääli jos loppuviikoksi tulee kovin huono ilma, minulla olisi tällä viikolla aikaa käydä lenkillä joka ilta.

Puolittaja kyseli reductilin korvattavuudesta. lääkäri sen minulle selitti mutta kaivoin vielä tuolta Kelan sivuilta tämän

Näiden lääkkeiden peruskorvausoikeus myönnetään hoitavan lääkärin laatiman B-lausunnon perusteella. Kaikkien näiden kolmen ehdon pitää täyttyä:

  1. Luotettavalla vaa'alla osoitettu vähintään viiden prosentin laihtuminen kolmen kuukauden kestoisessa pelkkään ruokavalioon tai ruokavalioon ja lääkehoitoon perustuvassa laihdutuksessa.
  2. Painoindeksi vähintään 32 kg/m2 ennen laihdutusta.
  3. Vähintään yksi seuraavista sairauksista:  (tässä on sitten listaa "kelpaavista" sairauksista")

Pitääkin lääkäriltä vielä kysyä kirjoittaako hän tuollaisen lausunnon minulle. Ja sen, voiko noista ostetuista lääkkeistä saada sen takautuvasti. Korvaushan on 42% siitä hinnasta, joten sen jälkeen kuukauden satsille jää hintaa 33€. Sinänsä jos syöminen tippuu näin paljon, niin johan tuon säästää ruokamenoissa Nauru Paitsi, että tässä joutuu kyllä investoimaan uusiin vaatteisiin. Kesän yli pärjään mutta syksyksi ei ole kyllä yksiäkään siistejä työhousuja. Paljon vaatteita olen kyllä säästänytkin erilaisilta elämänvaiheilta, mutta housuongelmaan sieltä ei taida ratkaisua löytyä. Sen sijaan kesäkuun lopussa on yhdet perhejuhlat ja sinne toivon jotain löytäväni kaappini pohjilta. Samalla voisikin laittaa menemään kaikki liian isot vaatteet, niitä en kertakaikkiaan aio säilöä!

3.6. aamu. Eilen oli hyvä päivä, aamulla ruisleipä+leikkele, lounaaksi vähän kampelaa ja salaattia, iltapäivällä omena, kotiintullessa puuro ja illalla ruisleipä+leikkele. Lisäksi kävin melkein tunnin sauvakävelylenkillä ja venyttelin vielä päälle!

Tänään olen menossa ulos syömään lounaalle mutta ko paikassa pitäisi kaiken järjen mukaan olla hyvät salaatit. Vaikeampakin aikoja on edessä sillä olen ensin perjantain työmatkalla eteläisessä naapurissamme, ja siellä ruuan tietää.... pitää heittää laukkuun mukaan pari omenaa. Sitten lähden toiselle duunimatkalle su-illalla ja palaan ti-illalla. Nyt laitetaan Reductil koetukselle....viimeksi lennellessäni sorruin mm pizzasliceen lentokentällä...

Vaaka notkahti alaspäin mutta en vielä hurraa, ennen kuin pysyy toisenkin aamun noissa lukemissa. Virallinen punnaus (ja viimeinen ennen lomia) on ensi keskiviikkona, juuri tuon reissaamisen jälkeen....

4.6 aamu Eilen satoi sen verran rankasti, että kävelin vain vajaan puoli tuntia, sitten olin likomärkä ja palelin. Mutta huolimatta illan mikropopcorn pussista aamun paino oli samassa kuin eilen.

Nyt aamulla kävin salilla ja illalla toivonmukaan pääsen taas kävelemään. Huomenna sitten reissuun, viikonloppu kotosalla.

6.6. aamu. Eilinen reissupäivä sujui kohtuudella. Tosin söin mennen tullen buffesta mutta viisaita valintoja lukuunottamatta paluumatkan palasta sinihomejuustoa ja brietä...  sen tasapainoksi kävelin autolle sen sijaan että olisin ottanut ilmaisen kuljetuksen (jonka otin aamulla kun satoi...)

Paino oli eilen jo 113,8 ja tänäkin aamuna 114,0, joten huimaa pudotusta! Katsotaan tasaantuuko vai näinkö tosiaan pienentynyt ruokahalu näkyy! Olen nyt pitänyt ruokapäväkirja. Pitäisi vielä laskea siihen kalorit mutta luulen, että melkein joka päivä jää tuhanteen, jopa alle.Kyllähän sillä tietysti pitäisi painon pudotakin, varsinkin kun on vielä kuntoillut joka päivä ja torstaina oikein kahdesti. Ai niin, illalla satoi, joten menin toisen kerran salille.... olin siellä 1h 15 min, josta 15 min kävelin juoksumatolla ja 30 min fillaroin.

Tänään aion tehdä raparperipiirakan, pihalla on komeita raparpereja ja niillä aiomme herkutella!